Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Φεβ-2018 12:57

  Wood: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια

  Wood: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  H Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) δημοσίευσε χθες τις βασικές μακροοικονομικές παραδοχές που θα χρησιμοποιηθούν στα stress tests των ελληνικών τραπεζών κατά τους επόμενους τρεις μήνες, με τα αποτελέσματα να αναμένονται στις αρχές Μαΐου, σημειώνει η Wood and Company σε flash note.

  Όπως τονίζει, κατά την άποψή της, οι παραδοχές για το ΑΕΠ και την ανεργία στο δυσμενές σενάριο είναι ήπιες σε σχέση με την άσκηση του 2015. Ωστόσο, στην αρνητική πλευρά, η πτώση των τιμών των ακινήτων στο δυσμενές σενάριο φαίνεται αρκετά απότομη, ακόμη και σε σύγκριση με την άσκηση του 2015 (με τις τιμές των εμπορικών ακινήτων να υποχωρούν ακόμη περισσότερο από το stress test του 2015).

  Η άποψή της Wood παραμένει θετική ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τα stress tests χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουν νέα κεφάλαια. Ωστόσο, το test μπορεί να μην αποδειχθεί μια.... βόλτα στο πάρκο και επομένως η Wood συνεχίζει να προτιμά τις τράπεζες με ισχυρότερες κεφαλαιακές θέσεις, όπως η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα.

  Όπως επισημαίνει, η κορυφαία επιλογή της παραμένει η Alpha Bank (σύσταση buy με τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ) λόγω του καλύτερου δείκτη CET1 που παρουσιάζει (17,7% τον Σεπτέμβριο του 2017, με περαιτέρω άνοδο να αναμένεται λόγω της πτώσης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων), της χαμηλής αποτίμησης (διαπραγματεύεται σε παρόμοιες αποτιμήσεις με την Eurobank, αλλά σε καλό discount σε σχέση με την Εθνική Τράπεζα) και τις καλές προοπτικές για το 2018 έτσι ώστε να αντιστραφούν οι αδύναμες τάσεις μείωσης των NPLs που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

  Ελευθερία Κούρταλη

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων