Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 14:08

  Deutsche Bank: Ποια είναι η... νοικοκυρά που κρύβεται πίσω από την εκτόξευση του bitcoin

  Deutsche Bank: Ποια είναι η... νοικοκυρά που κρύβεται πίσω από την εκτόξευση του bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πίσω από το κύμα ανόδου του bitcoin, σύμφωνα με note της Deutsche Bank, κρύβεται η... κα.  Watanabe.

  Ποια είναι;

  Το "Watanabe" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τον ιδιώτη Ιάπωνα επενδυτή, παραδοσιακά την νοικοκυρά, που διαχειρίζεται τα οικονομικά της οικογένειάς της. Στην Ιαπωνία, το Watanabe είναι ένα από τα πιο κοινά επίθετα.

  "Πιστεύουμε ότι οι ιδιώτες επενδυτές μετατοπίζονται από το μοχλευμένο trading της αγοράς ξένου συναλλάγματος σε μοχλευμένο trading κρυπτονομισμάτων", όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

  Η Ιαπωνία αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του παγκόσμιου margin trading στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με την Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα υπογραμμίζει την αναφορά της εφημερίδας Nikkei, σύμφωνα με την οποία περίπου το 40% των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα έγιναν σε γεν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και πιθανότατα έχουν αυξηθεί από τότε που η Κίνα άρχισε να κλείνει τα χρηματιστήρια ψηφιακών νομισμάτων.

  Ωστόσο, οι Ιάπωνες κατέχουν το 79% των λογαριασμών συναλλαγών στην αγορά forex, όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, και το 63% αυτών είναι ηλικίας 30-49 ετών.

  Ωστόσο, η εκτόξευση του ενδιαφέροντος για το bitcoin της οποίας ηγήθηκαν οι ιδιώτες επενδυτές, μπορεί να μην έχει αίσιο τέλος αν οι τιμές αρχίσουν να μειώνονται μετά την αύξηση της αξίας του φέτος κατά σχεδόν 17 φορές.

  "Ο κίνδυνος να προκύψουν τεράστιες ζημίες είναι μεγαλύτερος από ότι σε μία κανονική διαπραγμάτευση στην αγορά συναλλάγματος, λόγω της υψηλής ενδοσυνεδριακής μεταβλητότητας", αναφέρει η DB. Επιπλέον, όπως τονίζει, καθώς η κερδοσκοπία στα κρυπτονομίσματα αυξάνεται σε μια κλίμακα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, σχεδιάζουμε να εξετάσουμε πιο βαθιά τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά εάν η φούσκα σκάσει λόγω των ανησυχιών γύρω από το ρυθμιστικό περιβάλλον και τη νομισματική πολιτική".

  Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Deutsche Bank, Torsten Slokthinks, το κραχ στο bitcoin είναι μεταξύ των κορυφαίων κινδύνων για τις αγορές το 2018.


  Ελευθερία Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων