Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 14:30

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου η παραγωγή πετρελαίου του OPEC

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου η παραγωγή πετρελαίου του OPEC
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παραγωγή του OPEC διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, αλλά η αμερικανική παραγωγή συρρικνώθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, που σημαίνει ότι οι πετρελαϊκές αγορές ίσως να μην ισορροπήσουν πριν από το τέλος του 2018, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός οργανισμός στη μηνιαία του πετρελαϊκή έκθεση.

  Ο OPEC ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αργού μειώθηκε κατά 133.500 βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο, στα 32,45 βαρέλια ημερησίως.

  Ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του με ηγέτη τη Ρωσία συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα να επεκτείνουν τις συνδυασμένες μειώσεις της παραγωγής για 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μέχρι το τέλος του 2018.

  Ωστόσο η μείωση της παραγωγής τον περασμένο μήνα συνδέεται με άλλους παράγοντες, με την εγχώρια ζήτηση για πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας τον χειμώνα να μειώνεται και την Ανγκόλα και τη Βενεζουέλα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή.

  Ωστόσο, ο OPEC δήλωσε πως οι άλλοι παραγωγοί καλύπτουν γρήγορα το κενό, κυρίως οι αμερικανικές εταιρείες σχιστόλιθου, που επωφελούνται από την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

  Η παραγωγή εκτός OPEC για το 2017 διαμορφώνεται τώρα στα 810.000 βαρέλια ημερησίως, που συνιστά ανοδική αναθεώρηση κατά περίπου 150.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του OPEC.

  Για το 2018 η πρόβλεψη της παραγωγής εκτός OPEC αυξήθηκε κατά περίπου 120.000 βαρέλια ημερησίως στα περίπου 990 βαρέλια.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων