Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Δεκ-2017 09:00

  Έλεγχοι της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Guardian Trust

  Έλεγχοι της Επ. Κεφαλαιαγοράς στην Guardian Trust
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:06

  Τα ευρήματα που προέκυψαν μετά από ελέγχους της εποπτικής αρχής οδήγησαν στην απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία της Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΕΥ, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3606/2007. Κατόπιν της χθεσινής απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε την άμεση, από τη σημερινή συνεδρίαση, προσωρινή αναστολή πρόσβασης της Guardian Trust στα συστήματα διαπραγμάτευσής του. 

  Το άρθρο 20 του ν. 3606/2007 προβλέπει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία ΑΕΠΕΥ, όταν έχει σοβαρές ενδείξεις παράβασης της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς που καθιστά τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

  Η προσωρινή αναστολή μπορεί να αποφασίζεται και για ορισμένες μόνον από τις επενδυτικές υπηρεσίες, ως προς τις οποίες έχει παρασχεθεί άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η διάρκεια της αναστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

  Να σημειωθεί ότι στην απόφαση αναστολής μπορεί να τίθεται σύντομη προθεσμία στην εταιρία μέσα στην οποία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την παύση των παραβάσεων ή την άρση των συνεπειών τους.

  Το αργότερο μέχρι την παρέλευση του χρόνου αναστολής, και αφού λάβει υπόψη της τις θέσεις της ΑΕΠΕΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφασίζει είτε την άρση της αναστολής και ενδεχομένως την επιβολή κυρώσεων είτε την ανάκληση της άδειας της λειτουργίας της εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 21, ενώ προβλέπεται και ο ορισμός προσωρινού επιτρόπου.

  Στη λογιστική κατάσταση για την περίοδο 1/1 – 30/6/207 της ΑΕΠΕΥ προκύπτει ότι υπάρχουν απαιτήσεις από πελάτες οι οποίες είχαν ρυθμιστεί με απόφαση του δ.σ. της εταιρείας, η εύλογη αξία των οποίων ανέρχονταν στο τέλος του περασμένου Ιουνίου στις 665 χιλ. ευρώ.

  Οι ορκωτοί λογιστές της ΑΕΠΕΥ αναφέρουν ότι στις απαιτήσεις από πελάτες περιλαμβάνονται και απαιτήσεις σε καθυστέρηση από προηγούμενες χρήσεις συνολικού ποσού 240 χιλ. περίπου. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στις 564 χιλ.ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων στα 2,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,1 αφορά σε υποχρεώσεις προς πελάτες.

  Επίσης την ίδια περίοδο το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας είχε καταστεί κατώτερο του 50% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και κατά συνέπεια βάσει της νομοθεσίας απαιτείτο η πραγματοποίηση αύξησης κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό είχε συγκληθεί γενική συνέλευση.

  Η Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ είχε ιδρυθεί τον Αύγουστο του 1998, διατηρεί γραφεία στην οδό Ερμού και κατατάσσεται στην 33η θέση με βάση τα μερίδια των μελών της χρηματιστηριακής αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων