Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 12:45

  Αναλυτές: Αγοράστε στις βουτιές του ευρώ και μείνετε long το 2018

  Αναλυτές: Αγοράστε στις βουτιές του ευρώ και μείνετε long το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται όλο και περισσότεροι αναλυτές για τις προοπτικές του ευρώ το επόμενο διάστημα, με τις Credit Agricole, ING και Nomura να μεγαλώνουν την λίστα των ταύρων του ενιαίου νομίσματος για το 2018.

  Τους τρεις λόγους που το 2018 δεν ξεκινά μία νέα bull market για το δολάριο υπογραμμίζει η ING σε νέο της report.  

  Πρώτον, όπως επισημαίνει, δεν... βγαίνουν τα νούμερα για ένα ισχυρότερο δολάριο το επόμενο έτος. Χωρίς πραγματικές μεταρρυθμίσεις από το μέτωπο της προσφοράς, η φορολογική μεταρρύθμιση του Trump προσθέτει στο δημοσιονομικό έλλειμμα χωρίς να αλλάζει η μακροπρόθεσμη τάση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Αυτό είναι αρνητικό για το δολάριο.

  Δεύτερον, η πολιτική που κυριαρχεί δεν βοηθά το δολάριο. Είναι σαφές ότι ο Trump δεν θέλει ένα ισχυρότερο δολάριο και έτσι, οι προστατευτιστικές ανησυχίες της αμερικάνικης κυβέρνησης παραμένουν ένας κίνδυνος για το νόμισμα των ΗΠΑ το 2018.

  Τρίτον και πιο σημαντικό, ο υπόλοιπος κόσμος αναπτύσσεται σημαντικά και "πιάνει" πλέον την οικονομία των ΗΠΑ η οποία βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος του κύκλου της.

  "Βεβαίως, χρειαζόμαστε τις λεπτομέρειες του τελικού νομοσχεδίου για να ολοκληρώσουμε τις συνολικές επιπτώσεις τους στο δολάριο, αλλά προς το παρόν παραμένουμε σταθερά στο στρατόπεδο το οποίο εκτιμά ότι η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δεν θα αποτελέσει game changer για το αδύναμο δολάριο", όπως επισημαίνει η ING.

  Από την πλευρά της η Credit Agricole συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν στην οποιαδήποτε πιθανή βουτιά του ευρώ και να διατηρήσουν τις long θέσεις τους στο νόμισμα, με βάση τις προοπτικές πολίτικης της ΕΚΤ.

  Όπως επισημαίνει, αυτή την εβδομάδα, στο επίκεντρο των επενδυτών θα είναι η ανακοίνωση πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να αναβαθμίσει τις προοπτικές της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Δεδομένων των προσδοκιών για μη αλλαγή της πολιτικής της σύντομα, οι ροές αναμένεται να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το ενιαίο νόμισμα, όπως σημειώνει, συστήνοντας long θέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου και του ελβετικού φράγκου.

  Πιο αναλυτικά, η C.A διατηρεί long θέσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου από το 1,1770 με στόχο το 1,2200 και long θέση στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου από το 1,1320 με στόχο το 1,1800.

  Bullish στάση διατηρεί η Nomura για το ευρώ στο μεσοπρόθεσμο διάστημα καθώς δεν αναμένει κάποια σημαντική αντίδραση στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ. Ακόμα και μετά από την απογοητευτική απόδοση του Οκτωβρίου, το ευρώ έχει σημειώσει σημαντικές αντιστάσεις δεχόμενο στήριξη από την βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών της ευρωζώνης. Ακόμα και αν η ΕΚΤ δεν προσφέρει νέους καταλύτες το επόμενο διάστημα, οι πτωτικοί κίνδυνοι για το ευρώ είναι πολύ περιορισμένη, σημειώνει η Nomura,

  Στα μέσα του επόμενου έτους, οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ θα μετατραπούν σταδιακά σε επιθετικές (hawkish)  για να αφήσουν τις αγορές να αποτιμήσουν το τέλος του QE το Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, ένα νέο δυναμικό ράλι του ευρώ είναι πολύ πιθανό, καταλήγει η Nomura.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων