Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Δεκ-2017 12:40

  Goldman Sachs: Overweight στις μετοχές, underweight στα ομόλογα, bullish στα εμπορεύματα

  Goldman Sachs: Overweight στις μετοχές, underweight στα ομόλογα, bullish στα εμπορεύματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Overweight στις διεθνείς μετοχές, τόσο σε ορίζοντα τριμήνου όσο και σε ορίζοντα 12μήνου, δηλώνει η Goldman Sachs, τονίζοντας πως έχει αναβαθμίσει τις προβλέψεις τις για τις αποδόσεις σε όλες τις περιοχές. Αλλά μετά από το ράλι της τάξης του 19% στον παγκόσμιο δείκτη MSCI AC World από τις αρχές του έτους, η αμερικάνικη τράπεζα προειδοποιεί ότι τα κέρδη του 2018 θα είναι μέτρια. Προβλέπει  αύξηση των κερδών μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών και αναμένει πως η κερδοφορία και όχι οι αποτιμήσεις, θα οδηγήσουν σε διψήφιες αποδόσεις κάποια χρηματιστήρια. Όπως σημειώνει, προτιμά τις αναδυόμενες αγορές από τις ανεπτυγμένες και είναι overweight στην Ασία εκτός Ιαπωνίας σε σχέση με τις άλλες περιοχές για το επόμενο τρίμηνο. Σε ορίζοντα 12 μηνών, δεν έχει ισχυρές προτιμήσεις και είναι ουδέτερη. Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος διόρθωσης είναι υψηλός, ωστόσο με έναν χαμηλό κίνδυνο ύφεσης, η bull market δεν κινδυνεύει το 2018.

  Στα top trades της είναι οι long θέσεις στον δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών, long στις μετοχές ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Ασία, long σε μετοχές εταιρειών με αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθώς και στις ασιατικές και αμερικάνικες εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς.


  Σε ότι αφορά τα εμπορεύματα, παραμένει ουδέτερη στους επόμενους  3 μήνες και overweight σε ορίζοντα 12μήνου. Όπως εξηγεί, παραμένει bullish λόγω της ωρίμανσης του οικονομικού κύκλου, της επιστροφής του backwardation και της διαφοροποίησης. Να σημειώσουμε πως το backwardation συμβαίνει όταν η τιμή spot ενός εμπορεύματος και τα συμβόλαια μικρής διάρκειας τιμολογούνται υψηλότερα από τα συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας. Όταν, με λίγα λόγια, οι τιμές είναι φθηνότερες στο μέλλον από τις σημερινές τιμές.

  Ειδικότερα για τον κλάδο της ενέργειας βλέπει πιο θετικές αποδόσεις μετά την πρόσφατη επέκταση των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ με το backwardation να δημιουργεί κέρδη + 14% στον δείκτη S&P GSCI Commodity Enhanced Index το 2018. Στα μέταλλα, είναι πιο bullish στον χαλκό και πιο bearish στο αλουμίνιο.

  Τέλος, η G.S δηλώνει underweight στα κρατικά ομόλογα, τόσο σε τρίμηνη όσο και 12μηνη βάση. Παρά τις απογοητεύσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ και το στενό εύρος διακύμανσης στις αποδόσεις των ομολόγων, οι συνολικές αποδόσεις για τα ομόλογα ήταν μεταξύ των χαμηλότερων σε όλες τις κατηγορίες assets το 2017. Η G.S αναμένει αρνητικές συνολικές αποδόσεις το 2018. Η άποψή της για υψηλότερες αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αντικατοπτρίζει την πιο επιθετική Fed σε ότι αφορά τα επιτόκια και μια αύξηση του term premium. Έτσι, συστήνει short θέσεις στα ομόλογα των ΗΠΑ και προτιμά τα ιαπωνικά ομόλογα όπου βλέπει τις λιγότερο αρνητικές αποδόσεις, ενώ τονίζει ότι τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών θα έχουν ένα πιο δύσκολο 2018 λόγω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καθώς και στην Ασία εκτός Ιαπωνίας.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων