Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Δεκ-2017 13:12

  Goldman Sachs: Σύσταση buy και τιμή-στόχος τα 2,60 ευρώ για την Alpha Bank

  Goldman Sachs: Σύσταση buy και τιμή-στόχος τα 2,60 ευρώ για την Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Σύσταση buy διατηρεί η Goldman Sachs για την μετοχή της Alpha Bank και τιμή-στόχο τα 2,60 ευρώ, μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου. Όπως σημειώνει, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που μπορεί να την οδηγήσουν σε υποβάθμισή των εκτιμήσεών της έχουν να κάνουν με τις τάσεις top-line και ποιότητας του ενεργητικού, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, την απο-μόχλευση και τις χρηματοδοτικές συνθήκες.

  Όπως σημειώνει, η Alpha Bank ανακοίνωσε headline κέρδη ύψους 35 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, με την αύξηση των προβλέψεων εν όψει των stress tests να περιορίζεται μερικώς από ένα one-off κέρδος.

  Όσον αφορά τη ρευστότητα, η τράπεζα είδε περίπου 0,6 δισ. ευρώ εισροές καταθέσεων στο τρίμηνο, ωστόσο, οι τάσεις της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων ήταν πιο μικτές από ό, τι για τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Επίσης, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ο δανεισμός από το ευρωσύστημα έχει υποχωρήσει στα 10,5 δισ. ευρώ (από 15 δισ. το β' τρίμηνο), ενώ ο δανεισμός από τον ELA υποχώρησε επίσης με την τράπεζα να εκτιμά ότι η πλήρης απεξάρτηση από τον μηχανισμό θα έλθει έως το τέλος του 2019.

  Το απόθεμα των NPEs μειώθηκε κατά 0,2 δισ. ευρώ λόγω των write-offs ύψους 0,5 δισ ευρώ, και ο σχηματισμός NPEs παρέμεινε θετικός στο γ' τρίμηνο, ωστόσο αναμένεται να μετατραπεί σε αρνητικός το επόμενο τρίμηνο. Η τράπεζα έπιασε τους στόχους του SSM, ωστόσο οι νέοι και πιο φιλόδοξοι στόχοι μείωσης των NPEs για το 2017-2019 εξαρτώνται από τις προγραμματισμένες πωλήσεις χαρτοφυλακίου των NPLs.

  Όσον αφορά την κερδοφορία, η G.S. σημειώνει ότι ο όμιλος ανέφερε ότι το PPI (κερδοφορία προ προβλέψεων) για το 2018 ενδέχεται να υποχωρήσει κάτω από το guidance του τρέχοντος έτους (1,2 δισ. ευρώ).

  Για το IFRS 9, η Alpha Bank δεν παρέθεσε κάποια στοιχεία, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να θέσει τις ελληνικές τράπεζες σε πιο ισότιμη βάση μετά την εφαρμογή του, καταλήγει η Goldman Sachs.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων