Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 13:56

  Πώς είδε η Goldman Sachs τα αποτελέσματα της Πειραιώς – Στα 3,75 ευρώ η τιμή-στόχος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ουδέτερη στάση διατηρεί η Goldman Sachs για την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή στόχο τα 3,75 ευρώ, με βάση την ελληνική πολιτική κατάσταση, την μακροοικονομική ανάκαμψη και των λειτουργικών προοπτικών της τράπεζας, μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου.  

  Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, οι κίνδυνοι υποβάθμισης της τιμής-στόχου ή οι καταλύτες αναβάθμισης της, έχουν να κάνουν με την καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα assets και της top line τάσης, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, την μόχλευση καθώς και της χρηματοδοτικές συνθήκες. Περαιτέρω κίνδυνοι, όπως επισημαίνει, σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και το μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

  Σε ότι αφορά τις τάσεις του ισολογισμού της, η G.S σημειώνει ότι η Πειραιώς συνέχισε να σημειώνει εισροές καταθέσεων στο γ' τρίμηνο ( +0,9 δισ. ευρώ ) συμβάλλοντας στο 40% της αγοράς, ενώ η ποιότητα του ενεργητικού συνέχισε να βελτιώνεται με αρνητικό σχηματισμό τόσο στα ΝΡΕs όσο και στα NPLs. Επίσης, επανέλαβε τους στόχους SSM και επιβεβαίωσε επίσης ότι αναμένει να είναι "ελαφρώς" κερδοφόρα για ολόκληρο το έτος 2017.

  Η εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 0,8-0,9 δισ. ευρώ το 2018 και θα διπλασιαστεί το 2019.

  π

  Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι σε ότι αφορά τα stress tests η τράπεζα αναμένει ότι η αξιολόγηση θα ευθυγραμμιστεί στενά με τα ευρύτερα ευρωπαϊκά tests. Αν και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορεί να μην δουν ρητά pass / fail όρια (όπως το 2015), η ικανότητα ενσωμάτωσης των προγραμματισμένων σχεδίων μείωσης των NPEs και τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα. Ενώ δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η μεθοδολογία μπορεί να προσαρμοστεί, η διοίκηση ανέφερε ότι παραμένει σε ανοιχτό διάλογο με τους εποπτικούς φορείς.

  Για το λογιστικό πρότυπο IFRS 9, η Goldman Sachs σημειώνει ότι ενώ η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένεται να επωφεληθεί πλήρως από τις σχετικές προβλέψεις για το IFRS 9, το αντίκτυπο στα κεφάλαια θα ανέλθει μόνο στο 30% της συνολικής επίπτωσης λόγω της περιόδου σταδιακής εφαρμογής.

   
  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων