Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 15:20

  Πώς είδε η Goldman Sachs τα αποτελέσματα της Εθνικής

  Πώς είδε η Goldman Sachs τα αποτελέσματα της Εθνικής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ουδέτερη στάση διατηρεί η Goldman Sachs για την Εθνική Τράπεζα και τιμή στόχο τα 0,32 ευρώ, με βάση την ελληνική πολιτική κατάσταση, την μακροοικονομική ανάκαμψη και των λειτουργικών προοπτικών της τράπεζας, μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου.  

  Όπως σημειώνει, οι κίνδυνοι υποβάθμισης της τιμής-στόχου ή οι καταλύτες αναβάθμισης της, σχετίζονται με την καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα assets και της top line τάσης, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, την μόχλευση καθώς και της χρηματοδοτικές συνθήκες. Περαιτέρω κίνδυνοι σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και το μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

  Η G.S επισημαίνει ότι οι τάσεις της εγχώριας ρευστότητας και της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων βελτιώθηκαν στο γ' τρίμηνο, με τις εισροές καταθέσεων να διαμορφώνονται στα + 0,5 δισ. ευρώ, ενώ τα NPEs μειώθηκαν κατά € 0,2 δισ. , σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο στόχος για το 2017.

  Όσον αφορά τις λειτουργικές τάσεις, το PPI (κερδοφορία προ προβλέψεων) παρέμεινε υπό πίεση το γ' τρίμηνο, με τη μείωση του NII (καθαρά έσοδα από τόκους) από την αποπληρωμή δανείων και την ωρίμανση των ελληνικών κρατικών ομολόγων να αντισταθμίζεται μόνο εν μέρει από το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

  Ο δείκτης CET1 του ομίλου διαμορφώθηκε στο 16,6% και αναμένεται να βελτιωθεί κατά 200 μ.β περαιτέρω από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και των θυγατρικών σε Ρουμανία και Σερβία.

  Για το δ' τρίμηνο η G.S υπογραμμίζει ότι η διοίκηση προβλέπει μια υποκείμενη βελτίωση του σχηματισμού των NPEs σε συνδυασμό με μία αύξηση στις διαγραφές πριν από το τέλος του έτους. Επιπλέον, η τράπεζα επεσήμανε μια σειρά πιθανών πωλήσεων μη εξασφαλισμένων και εξασφαλισμένων χαρτοφυλακίων NPL που αναμένεται να κλείσουν στις αρχές του 2018

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων