Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Νοε-2017 16:17

  Nomura: Ακόμη υποτιμημένο το ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Nomura: Ακόμη υποτιμημένο το ευρώ

  Τις προοπτικές του ευρώ το 2018 εξετάζει η Nomura κοιτώντας την ευρύτερη εικόνα των ροών, με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης να έχει βελτιωθεί σταδιακά φέτος.

  Όπως σημειώνει, η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έχει προσελκύσει ροές προς τις μετοχές και άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχει παραμείνει ισχυρό. Η Nomura εκτιμά πως οι ροές της αγοράς σταθερού εισοδήματος θα είναι θετικότερες το 2018.

  Όπως τονίζει, αναμένει ότι το ευρώ θα κινηθεί με περισσότερη "ανθεκτικότητα" το επόμενο διάστημα και έτσι διατηρεί bullish στάση για το ενιαίο νόμισμα στο επόμενο έτος.

  Συγκεκριμένα, η Nomura εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα βρεθεί στο 1,25 έως το τέλος του έτους και στο 1,28 έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

  Η ευρωζώνη παρουσίασε το μεγαλύτερο πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το Σεπτέμβριο, μια τάση που δεν δείχνει χαλάρωση, ενώ η ευρωζώνη επωφελείται από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και ένα νόμισμα το οποίο είναι ακόμα υποτιμημένο.

  Τον Σεπτέμβριο η τάση ανατίμησης του ευρώ έληξε και το νόμισμα υπέστη απώλειες τις εβδομάδες που ακολούθησαν και κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Οκτώβριο, καθώς οι εκροές από την αγορά σταθερού εισοδήματος εξακολουθούσαν να κυριαρχούν. Το ισοζύγιο βελτιώθηκε τους τελευταίους μήνες και βελτιώθηκε περαιτέρω το Σεπτέμβριο από σημαντική πτώση τον Αύγουστο. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, θα διατηρηθεί η στήριξη προς το ευρώ έως το τέλος του 2017 την στιγμή που η  ΕΚΤ θα προσπαθήσει να ομαλοποιήσει τη νομισματική πολιτική στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, καταλήγει η Nomura.


  Ελευθερία Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων