Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Οκτ-2017 14:57

  Αρνητική αντίδραση του ευρώ στις αποφάσεις της ΕΚΤ

  Αρνητική αντίδραση του ευρώ στις αποφάσεις της ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:14

  Αρνητικά αντέδρασε το ευρώ στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ -  που ευθυγραμμίστηκαν απολύτως με τις εκτιμήσεις της αγοράς  - σημειώνοντας απώλειες πάνω από 0,5% και εγκαταλείποντας τα υψηλά εβδομάδας. . 

  Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, επεκτείνοντας όμως την διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 και μειώνοντας παράλληλα τις αγορές κρατικών ομολόγων σε 30 δισ. ευρώ από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως. 

  Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,56% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1.17502 δολάρια. Σε σχέση με την βρετανική λίρα, το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0.02%.

  "Προσπαθούμε να ενθουσιαστούμε με την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ. Υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλη ευστοχία των αναφορών του Τύπου για το τι θα κάνει η ΕΚΥ: επέκταση του QE για άλλους εννέα μήνες με παράλληλα μείωση της ποσότητας των αγορών σε 30 δισ. δολάρια”, σχολίασε νωρίτερα, ο George Saravelos, στρατηγικός αναλυτής της  Deutsche Bank.  

  Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είχε από τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά συναλλάγματος το 2017, με κέρδη 13% μέχρι στιγμής φέτος, παρότι το ευρώ δέχτηκε κάποιες πιέσεις λόγω τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ανησυχιών πως τα επιτόκια στην Ευρώπη θα παραμείνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αυτά των ΗΠΑ.

  Στο μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου – που μετρά την συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων – κινείται προς υψηλά δύο εβδομάδων λόγω της αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει κατά κύριο λόγο περικοπές φόρων, καθώς και τις προσδοκίες πως το τιμόνι της Fed θα αναλάβει ο γνωστός οικονομολόγος John Taylor. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020