Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Οκτ-2017 13:36

  Η Κίνα πουλά τα πρώτα της ομόλογα σε δολάρια μετά από 13 χρόνια και οι επενδυτές κάνουν ουρά

  Η Κίνα πουλά τα πρώτα της ομόλογα σε δολάρια μετά από 13 χρόνια και οι επενδυτές κάνουν ουρά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσφορές που ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, που πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη έκδοση ομολόγου αποτιμημένου σε δολάρια ΗΠΑ μετά από 13 περίπου χρόνια. Το κινεζικό υπουργείο ζητούσε 2 δισ. δολάρια. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, η Κίνα προέβη σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων η κάθε μία. Η πρώτη αφορά πενταετές ομόλογο με προτεινόμενο επιτόκιο στα επίπεδα των αμερικανικών Treasuries +30-40 μονάδες βάσης, ενώ η δεύτερη αφορά 10ετές ομόλογο με απόδοση ίση με αυτήν των Treasuries + 40-50 μονάδες βάσης. 

  Πρόκειται για την πρώτη έκδοση χρέους της Κίνας αποτιμημένης σε αμερικανικά δολάρια από το 2004. 

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ομόλογα δεν θα υπόκεινται σε ατομικό φόρο εισοδήματος ή φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων ή τέλη χαρτοσήμου στην ηπειρωτική Κίνα ούτε σε τέλη χαρτοσήμου στο Χονγκ Κονγκ.

  Σε ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι η έκδοση αποσκοπεί κυρίως στην περαιτέρω ενίσχυση του ανοίγματος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και στον καλύτερο καθορισμό της τιμής αναφοράς για τα ομόλογα της Κίνας σε ξένο νόμισμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ