Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 10:59

  Επιστρέφει στο ταμπλό μετά από 10 μήνες η Monte dei Paschi, κάτω από την τιμή του bailout

  Επιστρέφει στο ταμπλό μετά από 10 μήνες η Monte dei Paschi, κάτω από την τιμή του bailout
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Οι μετοχές της Monte dei Paschi di Siena, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, υποχωρούν κάτω από την τιμή που κατέβαλε το κράτος για τη διάσωσή της, στην πρεμιέρα της στο ταμπλό μετά από 10 μήνες που ήταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

  Οι μετοχές της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου διαπραγματεύτηκαν για τελευταία φορά στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η Monte dei Paschi έπρεπε να στραφεί στη Ρώμη για βοήθεια αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστές για την έκδοση μετοχών ύψους  5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην οποία χρειάστηκε να προχωρήσει έτσι ώστε να μπορέσει να επιπλεύσει και αν αποφύγει την κατάρρευση. Η τιμή της μετοχής της τότε άγγιζε τα 15,08 ευρώ.

  Σήμερα οι μετοχές στην τράπεζα της Τοσκάνης άνοιξαν στα 4,13 ευρώ, στη συνέχεια υποχώρησαν στα 4,07 ευρώ πριν εκτιναχθούν στα 4,42 ευρώ μέσα σε ελάχιστα λεπτά, γεγονός που οδήγησε σε νέα αναστολή της διαπραγμάτευσης λόγω υπερβολικής μεταβλητότητας.

  Η τιμή αυτή είναι κοντά στο επίπεδο των 4,28 ευρώ στο οποίο αποτιμήθηκε η μετοχή τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε για να καθοριστεί η πληρωμή προς τους επενδυτές που αγόρασαν ασφάλιση έναντι του default της τράπεζας.

  Ωστόσο αυτή η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από την τιμή των 6,49 ευρώ που καταβλήθηκε από το κράτος τον Αύγουστο, όταν έβαλε 3,85 δισ. ευρώ στην Monte dei Paschi, γεγονός που συνεπάγεται με μεγάλες απώλειες για τους φορολογούμενους της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ