Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 17:00

  Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street

  Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά σε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων.

  Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων έχουν δώσει νέα ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, οδηγώντας και τους τρεις δείκτες σε νέα υψηλά την Παρασκευή. Αυτή ήταν η 24η φορά φέτος που και οι τρεις δείκτες σημειώνουν ταυτόχρονα ρεκόρ.

  Το θετικό κλίμα στην αγορά διαμορφώνουν και οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump θα προχωρήσει τις διαδικασίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση μετά το πράσινο φως της Γερουσίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο δημοσιονομικό έτος.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 32,87 μονάδες (0,14%) σκαρφαλώνοντας στις 23.362,24 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,02% στις 6.627,81 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 2,31 μονάδες (0,09%) στις 2.577,55 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Home Depot στα 165,32 δολ. με άνοδο 1,89 δολ. ή σε ποσοστό 1,15%. Ακολουθούν η Nike στα 53,68 δολ. με άνοδο 1.14% και η American Express με κέρδη 0,92% στα 92,94 δολ.

  Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η General Electric (-3,44%), η UnitedHealth Group (-0,56%) και η McDonald's (-0,49%).

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε πετρελαϊκές Halliburton ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ η εταιρεία ρούχων και υποδημάτων VF Corp. αναθεώρησε ανοδικά το guidance για τα έσοδα και τα κέρδη της στο έτος χρήσης.

  Από την πλευρά της η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro εμφανίστηκε επιφυλακτική για τις πωλήσεις της τους επόμενους μήνες, ενώ η εταιρεία προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγείας Kimberly-Clark ανακοίνωσε πωλήσεις που έχασαν τις προσδοκίες.

  Σε γενικές γραμμές τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Περίπου το 75% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τα αποτελέσματα τους έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Από το "μέτωπο" των επιχειρηματικών συμφωνιών η εταιρεία ξυλείας Deltic Timber ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση της με την Potlatch Corp. Η αξία της νέας εταιρείας θα είναι κοντά στα 4 δισ. δολ.

  Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed βελτιώθηκε το Σεπτέμβριο στις 0,17 μονάδες από -0,37 μονάδες τον Αύγουστο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ