Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 15:56

  Γ.Γ. ΟΠΕΚ: Η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου αποκαθίσταται με ταχύ ρυθμό

  Γ.Γ. ΟΠΕΚ: Η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου αποκαθίσταται με ταχύ ρυθμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προσπάθειες των παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου για μείωση της παραγωγής βοηθούν να επισπευστεί η εξισορρόπηση της αγοράς του αργού, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ.

  "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ισορροπία στην αγορά αποκαθίσταται με επιταχυνόμενο ρυθμό", δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο σε ομιλία του στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο. "Η σταθερότητα επιστρέφει με σταθερό ρυθμό και υπάρχει πολύ περισσότερο φως στο τέλος του σκοτεινού τούνελ στο οποίο κινούμαστε τα τελευταία τρία χρόνια".

  Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από τα μέσα του 2014, οδηγώντας τις εταιρίες ενέργειας στο να περιορίσουν τις έρευνες και τους παραγωγούς στο να μειώσουν την παραγωγή τους.

  Οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) καθώς και μια ομάδα χωρών εκτός του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τον Μάρτιο του 2018. Στόχος της συμφωνίας ήταν να προσφέρει στήριξη στις τιμές και να οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις βιομηχανοποιημένες χώρες του ΟΟΣΑ στο μέσο όρο της πενταετίας.

  Τα επίπεδα των αποθεμάτων τον Σεπτέμβριο ήταν κατά περίπου 160 εκατ. βαρέλια πάνω από αυτό το μέσο όρο, δήλωσε ο Μπαρκίντο, τα οποία έχουν μειωθεί από τα 340 εκατ. τον Ιανουάριο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ