Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 17:03

  Πάνω από τις 23.000 μονάδες ο Dow μετά από "άλμα" άνω των 100 μονάδων

  Πάνω από τις 23.000 μονάδες ο Dow μετά από "άλμα" άνω των 100 μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδική τροχιά κινούνται  οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει άλμα άνω των 100 μονάδων πάνω από τις 23.000 μονάδες, ενώ  η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον

  Σημειώνεται πως ο Dow Jones έπιασε και χθες ενδοσυνεδριακά τις 23.000 χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται πως ο Dow βρέθηκε στο "ψυχολογικό επίπεδο” των 23.000 μονάδων μόλις 76 ημέρες αφότου "έσπασε” για πρώτη φορά στην ιστορία τις 22.000 μονάδες. 

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Σήμερα στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 110 μονάδες στις 23.107 μονάδες, ο S&P σημειώνει κέρδη 2.39 μονάδων στις 2.561 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1 μονάδας στις 6.622 μονάδες. 

  Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον βιομηχανικό δείκτης να τερματίζει τις συναλλαγές μια ανάσα από τις 23.000 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο κλείνοντας με οριακές απώλειες.

  Στα εταιρικά νέα, η International Business Machines σημειώνει άλμα 5% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

  Ο κολοσσός της πληροφορικής κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street παρά την υποχώρηση των κερδών και των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο.

  Από τον τραπεζικό κλάδο, η US Bancorp, η μεγαλύτερη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το γ΄ τρίμηνο.

  Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 4,7% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικοδομικές άδεις - που αποτελούν ένδειξη για τη μελλοντική κατασκευαστική δραστηριότητα – μειώθηκαν 4,5%.

  Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι ενάρξεις κατοικιών να υποχωρήσουν κατά 0,8% και οι οικοδομικές άδειες κατά 5,4%.

  Οι επενδυτές θα περιμένουν παράλληλα την έκθεση της Federal Reserve για την οικονομία (Beige Book) καθώς αναζωπυρώνεται και πάλι η συζήτηση για την πορεία των επιτοκίων λίγο πριν την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στο τέλος του μήνα. Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν πιο πιθανή μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (12-13).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ