Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 16:00

  Κέρδη για τα futures της Wall, τις 23.000 μονάδες "βλέπει" ο Dow Jones

  Κέρδη για τα futures της Wall, τις 23.000 μονάδες "βλέπει" ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει για άνοιγμα πάνω από τις 23.000 μονάδες μετά την ανεπιτυχή του προσπάθεια χθες να κατακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 91 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 4 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 4,25 μονάδες.

  Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον βιομηχανικό δείκτης να τερματίζει τις συναλλαγές μια ανάσα από τις 23.000 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο κλείνοντας με οριακές απώλειες.

  Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζει να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, με την International Business Machines να σημειώνει άλμα 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

  Ο κολοσσός της πληροφορικής κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street παρά την υποχώρηση των κερδών και των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο.

  Από τον τραπεζικό κλάδο, η US Bancorp, η μεγαλύτερη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το γ΄ τρίμηνο.

  Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 4,7% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικοδομικές άδεις - που αποτελούν ένδειξη για τη μελλοντική κατασκευαστική δραστηριότητα – μειώθηκαν 4,5%.

  Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι ενάρξεις κατοικιών να υποχωρήσουν κατά 0,8% και οι οικοδομικές άδειες κατά 5,4%.

  Οι επενδυτές θα περιμένουν παράλληλα την έκθεση της Federal Reserve για την οικονομία (Beige Book) καθώς αναζωπυρώνεται και πάλι η συζήτηση για την πορεία των επιτοκίων λίγο πριν την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στο τέλος του μήνα. Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν πιο πιθανή μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (12-13).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ