Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 23:24

  Δεν κατάφερε να κατακτήσει τις 23.000 μονάδες ο Dow Jones

  Δεν κατάφερε να κατακτήσει τις 23.000 μονάδες ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε την Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones, ωστόσο δεν κατάφερε να κατοχυρώσει το επίπεδο των 23.000  μονάδων που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του.

  Ο βιομηχανικός δείκτης σκαρφάλωσε στις 23.002,20 μονάδες στα υψηλά της ημέρας, για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του.

  Νέο ρεκόρ σημείωσε και ο ευρύτερος S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε το θετικό πρόσημο στο τέλος, τερματίζοντας τις συναλλαγές με οριακές απώλειες.

  Την προσοχή των επενδυτών μονοπώλησαν και σήμερα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα πρώτα μεγέθη τριμήνου να διαμορφώνουν θετικό κλίμα για τη συνέχεια.

  Ειδικότερα, από τον τραπεζικό κλάδο τα κέρδη της η Morgan Stanley ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και η Goldman Sachs Group κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

  Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν επίσης τα κέρδη των Johnson & Johnson και UnitedHealth Group. Η Netflix ανακοίνωσε χθες το βράδυ τα αποτελέσματα της, με τα κέρδη να χάνουν τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, τα έσοδα και οι συνδρομητές του κολοσσού του streaming αυξήθηκαν με ρυθμό άνω των εκτιμήσεων.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 40,48 μονάδες (0,18%) στις 22.997,44 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 0,01% στις 6.623,66 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 1,72 μονάδες (0,07%) κλείνοντας στις 2.559,36 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η UnitedHealth Group κλείνοντας στα 203,89 δολ. με άνοδο 10,89 δολ. ή σε ποσοστό 5,53%. Ακολούθησαν η Johnson & Johnson με κέρδη 3,43% στα 140,79 δολ. και η Nike στα 52,00 δολ. με άνοδο 1,23%.

  Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Goldman Sachs (-2,61%), η General Electric (-0,73%) και η Caterpillar (-0,71%).

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

  Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,6% τον Σεπτέμβριο.

  Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε τα στοιχεία του Αυγούστου ανακοινώνοντας ότι η παραγωγή υποχώρησε 0,7% αντί για 0,9% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

  Το ποσοστό χρησιμοποίησης του παραγωγικού δυναμικού αυξήθηκε στο 76,0% τον Σεπτέμβριο από 75,8% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ωστόσο περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση στο 76,3%.

  Παράλληλα, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών αυξήθηκε 0,7% τον Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω του έτους, με οδηγό τις τιμές της βενζίνης και τα βιομηχανικά αγαθά. Χωρίς τα καύσιμα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,3%.

  Από το μέτωπο της νομισματικής πολιτικής ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank  of Dallas, Robert Kaplan σημείωσε σε άρθρο του σήμερα ότι συνεχίζει να θεωρεί πιθανή την περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ενίσχυση του αδύναμου πληθωρισμού αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για να συμβεί αυτό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ