Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 13:41

  Morgan Stanley: Πιθανή η διόρθωση στις αγορές – Αγοράστε στη βουτιά, ποιες μετοχές θα "τρέξουν"

  Morgan Stanley: Πιθανή η διόρθωση στις αγορές – Αγοράστε στη βουτιά, ποιες μετοχές θα "τρέξουν"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η περίοδος των αποτελεσμάτων κερδοφορίας πολλές φορές αποτελεί εποχή ευφορίας για τις μετοχές. Είναι μια περίοδος που οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν ανάπτυξη που ταιριάζει με τις αποτιμήσεις τους και ότι οι μετοχές τους αποτελούν επενδυτική ευκαιρία. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προειδοποιεί η Morgan Stanley.

  Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές προσεγγίζουν την περίοδο ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων. Όταν προβλέπουν ισχυρά αποτελέσματα, οι μετοχές τείνουν να σημειώνουν ράλι και στη συνέχεια, αν οι επενδυτικές προσδοκίες δεν επιβεβαιωθούν, ακολουθεί διόρθωση.

  Αυτό το σενάριο έχει παιχτεί με ένα σχετικά ευνοϊκό τρόπο δύο φορές ήδη φέτος, με τη μέγιστη διόρθωση να φθάνει μόλις το 3%. Αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετική, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley.

  "Αν οι μετοχές ακολουθήσουν την πορεία που σημειώνουν από τις αρχές του έτους, η περίοδος ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων κερδοφορίας θα αποτελέσει ένα γεγονός του "πουλάω στη είδηση" και ενδέχεται να δούμε μία ισχυρή διόρθωση στις αγορές", όπως προειδοποιεί η Morgan Stanley. "Στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, μια διόρθωση φαίνεται πιο πιθανή πλέον", σημειώνει χαρακτηριστικά.


  Τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή τη διόρθωση, η οποία σύμφωνα με την M.S μπορεί να ξεπεράσει το 5%; Οι αμερικάνικη τράπεζα παρουσιάζει πέντε πιθανούς αρνητικούς καταλύτες:

  1) Η μείωση του ισολογισμού της Fed

  2)Η φορολογική μεταρρύθμιση αποδεικνύεται δύσκολο να περάσει και εφαρμοστεί παρά τις υποσχέσεις Τραμπ

  3) Η ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της Fed θα μπορούσε να "διαταράξει τις οικονομικές συνθήκες"

  4) Το δολάριο, μετά τα πολυετή χαμηλά, φαίνεται να ανακάμπτει σημαντικά

  5)Οι κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες χτυπούν όλο και πιο υπερβολικά επίπεδα, υποδεικνύοντας ότι οι κορυφές είναι πιο πιθανό να έρθουν σύντομα, από το να καθυστερήσουν κι άλλο

  Πάντως, παρά τα παραπάνω, η Morgan Stanley σε καμία περίπτωση δεν κηρύσσει το τέλος της οκτώμισι ετών bull market. H αμερικάνικη τράπεζα προειδοποιεί απλώς για τη πιθανότητα μιας σχετικά ήπιας διόρθωσης από τις αποτιμήσεις ρεκόρ που εμφανίζουν οι μετοχές σήμερα.


  Μάλιστα η Morgan Stanley είναι πολύ bullish για την Wall Street, με στόχο τις 2.700 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018. Αυτό μεταφράζεται σε άνοδο της τάξης του 5,6% από τα σημερινά επίπεδα.

  Έτσι, η M.S συνιστά στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν οποιεσδήποτε βουτιές προκύψουν στην αγορά λόγω της απογοήτευσης από το μέτωπο της κερδοφορίας, ως ευκαιρία να επιστρέψουν και να αυξήσουν την έκθεσή τους στις μετοχές.

  "Πιστεύουμε ότι η κυκλική bull market που άρχισε το 2009 είναι πολύ άθικτη, αλλά είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι βρισκόμαστε στα τελευταία της στάδια. Οι αποδόσεις είναι συνήθως πολύ ισχυρές στο τέλος και οι επενδυτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν τέτοιες κινήσεις, δεδομένης της πιθανότητας χαμηλότερων αποδόσεων από τις κανονικές τα επόμενα 10 χρόνια", τονίζει η M.S.

  Όπως προσθέτει, ο επόμενος μήνας προσφέρει μεγαλύτερη πιθανότητα για διόρθωση 5% + από ό, τι είδαμε από το καλοκαίρι του 2016. "Με μόλις 1% περιθώριο ανόδου προς τον βραχυπρόθεσμο στόχο μας για 2575 μονάδες στον S&P 500 και 5% + δυνητική διόρθωση, δεν είναι καιρός να είναι κανείς επιθετικός όπως ήταν τον Αύγουστο", σημειώνει.

  "Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε αγοραστές αυτής της διόρθωσης, καθώς πιστεύουμε ότι θα θέσει το στάδιο για το επόμενο ράλι προς τον στόχο των 2.700 μονάδων στον S&P 500 κατά το α' τρίμηνο. Η εστίασή μας παραμένει στην μικρή / μεσαία κεφαλαιοποίηση , στις τράπεζες, την ενέργεια, τα βασικά υλικά, την βιομηχανία και την τεχνολογία.


  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020