Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουλ-2017 23:25

  Στο "κόκκινο" η Wall εν μέσω τεχνολογικών και ενεργειακών πιέσεων

  Στο "κόκκινο" η Wall εν μέσω τεχνολογικών και ενεργειακών πιέσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εν μέσω πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και στις μετοχές ενέργειας. 

  Οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο προκαλούν ανησυχίες,επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα, καθώς η απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ξένων ηγετών, με τον Donald Trump να διαμηνύει πως εξετάζει διάφορες "σοβαρές" εναλλακτικές ως απάντηση στις ενέργειες της Βόρειας Κορέας. 

  Οι επενδυτές, εν τω μεταξύ, αφομοιώνουν και τα τελευταία αδύναμα μάκρο που ήλθαν στη δημοσιότητα που όμως δεν θεωρούνται αρκετά ώστε να αποτρέψουν τη Fed από την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Άλλωστε, τα τελευταία σημάδια υποδηλώνουν αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως στρέφονται προς τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Τις εικασίες αυτές τροφοδοτούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ που έγιναν σήμερα γνωστά, μετά από εκείνα της Fed που ήλθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, ωθώντας τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα. 

  Δείκτες - Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 158,13 μονάδες ή 0,74% στις 21.320,04 μονάδες με την General Electric και την Intel να διαμορφώνονται στον "πάτο" του δείκτη. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,94% στις 2.409,75 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1% στις 6.089,46 μονάδες. 

  Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν παροχή επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τρίτη συνεχόμενη φορά, αν και ο συνολικός αριθμός είναι σύμφωνος με τη σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας.

  Πάντως, η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση των ADP/Moody’s Analytics. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 158.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του μήνα, ένας αριθμός που ήταν ισχυρός αλλά αρκετά χαμηλότερος των 230.000 θέσεων εργασίας του Μαΐου. Τα στοιχεία, άλλωστε, ήταν χαμηλότερα των 185.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

  Τέλος, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Μάιο καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και πλέον. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ