Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Απρ-2017 23:24

  Wall: Αρνητικά πρόσημα την τελευταία ημέρα μιας εβδομάδας κερδών

  Wall: Αρνητικά πρόσημα την τελευταία ημέρα μιας εβδομάδας κερδών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που όμως σε επίπεδο εβδομάδας και μήνα εξασφάλισαν θετικό πρόσημο, λαμβάνοντας ώθηση από μια σειρά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, με τις μισές περίπου εταιρείες του S&P 500 να έχουν δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη τους για το α’ τρίμηνο του 2017, περισσότερες από τα ⅔ έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων κατά ένα ποσοστό 5%. 

  Την Παρασκευή, πάντως, το επενδυτικό κλίμα επισκιάστηκε από τα στοιχεία για την οικονομία που έδειξαν απροσδόκητη επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο του 2017, ενώ έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Donald Trump για ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι "υπάρχει ο κίνδυνος η ένταση να καταλήξει σε μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα", εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

  Δείκτες - Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,19% στις 20.940,51 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισε 1,9% και 1,3% σε μηνιαία βάση.

  Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,19% στις 2.384,18 μονάδες, ενώ η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 1,5% και "αποχαιρέτησε" τον Απρίλιο με κέρδη 0,9%.

  Ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε τελικά χαμηλότερα, έχοντα αγγίξει ενδοσυνεδριακά νέα επίπεδα - ρεκόρ, χάνοντας 0,02% στις 6.047,61 μονάδες.

  Σε μηνιαία βάση, ήταν ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις, γνωρίζοντας "άλμα" 2,3% και για το σύνολο της εβδομάδας κέρδισε επίσης 2,3%.

  Στο "μέτωπο" της οικονομίας, με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το α΄ τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,7% το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 0,7% το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Αυτό είναι το πιο αδύναμο τρίμηνο από τις αρχές του 2014, ενώ έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που περίμεναν ανάπτυξη 1%. 

  Παράλληλα, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 αυξήθηκε ο ευρύτερος δείκτης μισθών και επιδομάτων στις ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο, σε μια πιθανή ένδειξη μιας πιο σφιχτής αγοράς εργασίας. Ο δείκτης κόστους απασχόλησης σημείωσε άνοδο 0,8% στο τρίμηνο, που αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το δ΄ τρίμηνο του 2007.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ