Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2017 13:42

  Ράλι στα ελληνικά ομόλογα φέρνει η "είδηση" περί συμφωνίας στην αξιολόγηση

  Ράλι στα ελληνικά ομόλογα φέρνει η "είδηση" περί συμφωνίας στην αξιολόγηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι Ελλάδα έχει έλθει σε συμφωνία με τους Θεσμούς για την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, τις μειώσεις των συντάξεων, το αφορολόγητο και την ενέργεια.

  Αυτό ανοίγει τον δρόμο για συμφωνία σε επίπεδο SLE στο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου, με την επιστροφή των πιστωτών στην Αθήνα να αναμένεται τις επόμενες ημέρες, "ανακουφίζοντας" τους επενδυτές που φοβόντουσαν επιστροφή της κρίσης του 2015.

  Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί σημαντικά και κατά 3,5%, αγγίζοντας το 6,851% και διαμορφώνεται κάτω από το 7% για πρώτη φορά μετά την 1η Μαρτίου.

  Μεγαλύτερο είναι το ράλι στο 2ετές ελληνικό ομόλογο, όπου η απόδοση υποχωρεί κατά 5,5% και στο 7,552%, στο χαμηλότερο επίπεδο απ[ό τις 27 Ιανουαρίου.

  Η καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη στα ελληνικά assets, καθώς έχουν αυξήσει τις ανησυχίες των επενδυτών για ένα νέο ελληνικό "ατύχημα" εν όψει και της μεγάλης πληρωμής που έχει να καταβάλει η Ελλάδα τον Ιούλιο, ενώ έχουν χτυπήσει τόσο την ελληνική οικονομία, όσο και τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες, μετά τις εκροές καταθέσεων, οδηγήθηκαν στην αύξηση της χρηματοδότησης από τον ELA.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ