Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Νοε-2016 16:02

  Credit Suisse: Απόλυτη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου προσεχώς, οι 3 κίνδυνοι

  Credit Suisse: Απόλυτη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου προσεχώς, οι 3 κίνδυνοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Η Credit Suisse προστίθεται στη μακρά πλέον λίστα των αναλυτών που εκτιμούν ότι η απόλυτη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς όπως επισημαίνει σε νέο της note, η καταστροφή για το ευρώ παίρνει προειδοποιητικά μηνύματα από τρία μέτωπα.


  1. H διεύρυνση του χάσματος των επιτοκίων ευνοεί το δολάριο. Η οικονομολόγοι της ελβετικής τράπεζα αναμένουν από την ΕΚΤ να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της τον Δεκέμβριο επεκτείνοντας το QE για έξι ακόμη μήνες, προχωρώντας σε μικροαλλαγές στους όρους του προγράμματος για να καταστεί αυτό δυνατό.


  2. Ο πολιτικός κίνδυνος. Οι εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία το 2017 σε συνδυασμό με το  δημοψήφισμα της Ιταλίας αυτόν τον Δεκέμβριο, αυξάνουν τις πιθανότητες ότι η παγκόσμιες λαϊκίστικες πιέσεις που οδήγησαν στο Brexit και τη νίκη Trump θα εκδηλωθούν και στην ευρωζώνη κατά τους επόμενους μήνες.

  3. Οι φορείς χάραξης πολιτικής στην ευρωζώνη είναι πιθανό να χαιρετίσουν την αδυναμία ευρώ μέχρι το σημείο που θα θεωρηθεί "άτακτη".

  Όπως επισημαίνει η Credit Suisse, μία νέα διάσταση στις εκτιμήσεις της που φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ είναι ότι λανθασμένα ανέμενε ένα περιβάλλον risk-off να διαμορφωθεί αμέσως μετά την νίκη Trump, το οποίο θα οδηγούσε στην ενίσχυση των αμυντικών νομισμάτων όπως το ευρώ. Και για τώρα, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει κανένα σημάδι μετατόπισης θέσεων μακριά από το δολάριο από τους μεγαλύτερους κατόχους, όπως τα κράτη ή τα κρατικά επενδυτικά ταμεία. Όπως τονίζει, μειώνει τις προβλέψεις της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,03 για το επόμενο τρίμηνο, και στο 1,00 μέσα στο επόμενο 12άμηνο.

  Ελ. Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ