Πέμπτο ανοδικό σερί και νέα ρεκόρ στη Wall

Πέμπτη, 14-Ιουλ-2016 23:52

Πέμπτο ανοδικό σερί και νέα ρεκόρ στη Wall

Σε θετικό έδαφος έκλεισε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο με τους  S&P και Dow Jones να συμπληρώνουν πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις αναρριχόμενοι σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, υποβοηθούμενα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της JP Morgan

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 135 μονάδες ή 0,7% στις 18.506 μονάδες, πετυχαίνοντας το τρίτο διαδοχικό ιστορικό κλείσιμο, ενώ ο ευρύτερος S&P ενισχύθηκε κατά 11 μονάδες ή 0,5% στις 2.163 μονάδες. Πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό υψηλό ρεκόρ του δείκτη. Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά κατά  28 μονάδες ή 0,6% στις 5.034 μονάδες, τερματίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006, ενώ γύρισε θετικός στο έτος.

Θετικά αντέδρασαν οι επενδυτές στην απόφαση της BoE, που ενώ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, στελέχη της δήλωσαν πως αναμένουν να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα τόνωσης σε πολλαπλά επίπεδα τον επόμενο μήνα, καθώς η οικονομία "σκοντάφτει" στην απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την ΕΕ. Παράλληλα, οι επενδυτές αφομοιώνουν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ενώ τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της JP Morgan ενίσχυσαν το θετικό κλίμα.

Σημειώνεται ότι η αγορά, σήμερα, ανέμενε τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία και διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, αιφνιδιάζοντας μερίδα των αναλυτών που είχε προετοιμαστεί για χαλάρωση, στον "απόηχο" και της βρετανικής ψήφου υπέρ του Brexit. Εν τέλει, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις εκείνων που έκαναν λόγο για στάση αναμονής από μέρους της BoE, μέχρι αποσαφηνιστεί η πολιτική που ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, αμετάβλητες στις 254.000 παρέμειναν, την τελευταία εβδομάδα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, σε μια ένδειξη πως δεν υπήρξε αύξηση των απολύσεων.

Ακόμη, άνοδο 0,5% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σε μια τελευταία ένδειξη ότι μια ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου και μια σφιχτή αγορά εργασίας, πιέζουν ανοδικά τον πληθωρισμό.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, πρωταγωνίστρια ήταν η JP Morgan, τα κέρδη της οποίας ανήλθαν σε 1,55 δολάρια ανά μετοχή το β’ τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για 1,42 δολάρια ανά μετοχή. Αντίθετα, οι πωλήσεις της BlackRock υποχώρησαν. Παράλληλα, η  Delta Air Lines, ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας, αλλά και χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch είναι από τους πιο bearish στη Wall Street, και εκτιμούν