Τιτάν: Εκ νέου κάλυψη από Ρ&Κ με τιμή-στόχο στα 46 ευρώ

Παρασκευή, 15-Ιουν-2007 14:03

Εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Τιτάν με τιμή - στόχο τα 46 ευρώ και σύσταση "equalweight" ξεκινάει η Ρ&Κ ΑΧΕΠΕΥ όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουνίου και τίτλο "Οι βραχυπρόθεσμες ανησυχίες θα ανοίξουν το δρόμο τελικά για τη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας".

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει "θετικές" τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Τιτάν, γεγονός που αποδίδεται στις αναπτυξιακές δυνατότητες του ομίλου, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω υγιούς οργανικής ανάπτυξης, αλλά και επιτυχημένων εξαγορών.

Η P&K Sec εκτιμά πως η διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας διαθέτει τις "κατάλληλες" ικανότητες, ούτως ώστε να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους, καθώς και υψηλότερες αποδόσεις, μέσω επιλεγμένων εξαγορών.  

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα βασικά θετικά επενδυτικά σημεία:

- "Εξαιρετική" η μέχρι τώρα πορεία στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους
- "Σημαντικές" δυνατότητες ανάπτυξης για την περιοχή των Βαλκανίων
- "Ισχυρές" ταμειακές ροές, καθώς και "δυνατός" ισολογισμός για την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης
- Υψηλές οικονομικές αποδόσεις (αποδόση ιδίων κεφαλαίων, απόδοση επενδεδυμένων κεφαλαίων)
- Θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας αγοράς τσιμέντου που δρουν υποστηρικτικά   

Στον αντίποδα, η P&K απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους διατηρεί "επιφυλακτική" στάση σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο:

- Η διάρκεια της επιβράδυνσης στην αμερικανική στεγαστική αγορά, που είναι "απρόβλεπτη"
- Την εκκρεμή δικαστική απόφαση για την συνέχιση ή μη των δραστηριοτήτων εξόρυξης αδρανών υλικών στην περιοχή Lake Belt της Φλόριντα. Η υπόθεση αυτή αποτελεί "παράγοντα αβεβαιότητας"
- Αναμένεται σχετική επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας