1+1 μετοχές που σώζονται από το sell off του Χ.Α.
Τρίτη, 09-Φεβ-2016 18:20
Η Grivalia, είναι η μοναδική μετοχή του FTSE 25 που διασώζεται μέχρι στιγμής από το εξαήμερο πτωτικό σερί που έχει οδηγήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.
Η μετοχή της Grivalia χάνει μόλις... 0,42%, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και τρεις πτωτικές, με τον όγκο της μάλιστα στις αρνητικές ημέρες να είναι εμφανώς περιορισμένος. Στο ίδιο διάστημα ο γενικός δείκτης έχασε 19,08% και ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 17,62%.
Στον αντίποδα, οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, χάνοντας πάνω από 50% της αξίας τους μέσα σε έξι συνεδριάσεις, με τη Eurobank να σημειώνει τις μεγαλύτερες, ήτοι 54,95%. Από τις 2 Φεβρουαρίου, όταν και η μετοχή ξεκίνησε τη συνεδρίαση στα 0,7570 ευρώ, βρέθηκε σήμερα στα 0,3410 ευρώ, ενώ έχει βρεθεί ακόμη και στα 0,3150 ευρώ.
Στον Mid Cap, υπάρχει μία μετοχή που στο εξαήμερο αυτό όχι μόνο έχει αντισταθεί στο sell off, αλλά καταγράφει κέρδη 2,78%. Αυτή δεν είναι άλλη από το Πλαίσιο, η μετοχή του οποίου έχει καταγράψει απώλειες μόνο σε δύο συνεδριάσεις. Ωστόσο, οι όγκοι που διακινεί είναι της τάξεως των 2-3 χιλ. τεμαχίων, με μόνο στη χθεσινή συνεδρίαση να κλείνει έχοντας διακινήσει 10,2 χιλ. τεμάχια.
Από την άλλη, ο μεγάλος χαμένος του Mid Cap είναι η τρ. Αττικής, η οποία στις έξι συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου (πλην της πρώτης) καταγράφει απώλειες 48,15%, ή από τα 0,1620 ευρώ στα 0,0840 ευρώ σήμερα.