Η Κίνα "στοιχειώνει" τη Folli Follie
Δευτέρα, 11-Ιαν-2016 15:41
Πέμπτη ημέρα πτώσης για τη μετοχή της Folli Follie, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη των ανησυχιών για την έκθεσή της στις ασιατικές αγορές.
Σήμερα η μετοχή της Folli Follie σημειώνει απώλειες 4,48%, στα 14,27 ευρώ, ενώ τις πρώτες τέσσερις συνεδριάσεις του έτους, ο τίτλος χάνει 13,6%, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει στον όμιλο μια πιθανή κατακόρυφη πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της αχανούς ασιατικής οικονομίας.
Ο όμιλος έχει σημαντική έκθεση στην Κίνα, δεδομένου ότι πάνω από το 70% των πωλήσεων του πραγματοποιείται στην Ασία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ταχύτατη επέκταση του δικτύου καταστημάτων Folli Follie στην κινεζική αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές της Credit Suisse, υποβάθμισαν πρόσφατα τη σύσταση της μετοχής σε neutral από outperform, ενώ μείωσαν και την τιμή-στόχο στα 19,7 ευρώ. Από την άλλη, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος διατηρεί τη σύσταση "buy", με μειωμένη τιμή στόχο στα 21,5 ευρώ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος, στο 9μηνο του έτους, εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 875,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 724 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με τα EBITDA στα 175,1 εκατ. και τα καθαρά κέρδη μετά στα 104,2 εκατ. ευρώ.
Αλ. Τομπ.