ΚΑΕ: Στα 14,40 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο η Piraeus Sec

Παρασκευή, 08-Ιουν-2007 17:01

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή των ΚΑΕ στα 14,30 ευρώ, από τα 15,50 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Piraeus Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "neutral". H χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Ιουνίου επισημαίνει ότι η είσοδος των νέων μελών στην ΕΕ και η απώλεια από την πώληση των αφορολογήτων καυσίμων "βαραίνουν" τις βασικές δραστηριότητες των Καταστημάτων.

Αναφερόμενη στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν τα ΚΑΕ η Piraeus Securities αναφέρει πως ήταν καλύτερα λόγω των υψηλότερων λειτουργικών εσόδων. Επίσης, σημειώνει πως η Links of London συνέβαλλε στην άνοδο των μεγεθών με τους τόκους όμως να βαραίνουν τα κέρδη ανά μετοχή.

Για τις προβλέψεις της διοίκησης όσον αφορά τα μεγέθη αναφέρει πως είναι χαμηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεών της. Ειδικότερα, σημειώνει ότι με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης ο κύκλος εργασιών την τρέχουσα χρήση θα ανέλθει στα 340-350 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 61-63 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 40-42 εκατ. ευρώ. Οι πρότερες εκτιμήσεις της Piraeus Securities έκαναν λόγο για κύκλος εργασιών ύψους 372,96 εκατ. ευρώ, EBITDA ύψους 77,74 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 51,26 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης υποδηλώνουν χαμηλότερα λειτουργικά και καθαρά κέρδη παρά την πλήρη ενοποίηση της Links για 12 μήνες, έναντι 5 μηνών στο 2006.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι μεταβατική για τα ΚΑΕ. Όπως αναφέρει τα Links αναμένεται να εμφανίσουν καλές αποδόσεις, ενώ εκτιμά ότι η θυγατρική Ελληνικές Διανομές αναμένεται να βρει νέους τρόπους προκειμένου να ενδυναμώσει την κερδοφορία της.

Η Piraeus Securities υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 23% γαι το 2007 και κατά 22% για το 2008.