Νέα παρέμβαση από το Πεκίνο κατά του short selling
Τρίτη, 04-Αυγ-2015 10:17
Νέα παρέμβαση από το Πεκίνο για να καθησυχάσει τις αγορές, περιορίζοντας τις ανοιχτές πωλήσεις (short selling) στις αγορές.
Βάση των νέων κανόνων, οι επενδυτές που κατέχουν θέση short θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μία ημέρα για να κλείσουν τη θέση τους και να αποπληρώσουν το ποσό των χρημάτων που δανείστηκαν για να αγοράσουν μετοχές.
Μέχρι πρότινος ο επενδυτής μπορούσε να κλείσει τη θέση του μέσα στην ίδια μέρα, πρακτική την οποία τα χρηματιστήρια της Κίνας ανακοίνωσαν ότι προκαλεί "μη φυσιολογική μεταβλητότητα των τιμών των μετοχών και αποσταθεροποίηση της αγοράς" .
Οι αρχές ελπίζουν ότι οι νέοι κανόνες θα αποτρέψουν το short selling, καθώς αναγκάζουν τον επενδυτή να παραμείνει "ανοιχτός" για τουλάχιστον μία ημέρα, αφήνοντας τον ευάλωτο σε τυχόν νέα μέτρα από τις αρχές του Πεκίνου.