ΔΕΗ: Κάμψη 60,2% στα κέρδη τριμήνου αναμένει η Proton Sec

Πέμπτη, 17-Μαϊ-2007 15:03

"Αδύναμα" αποτελέσματα εκτιμά η Proton Securities ότι θα εμφανίσει η ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο του έτους. Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Μαΐου αναφέρει ότι οι ίδιοι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν χαμηλότερα τα κέρδη του δ΄ τριμήνου του έτους, συνέχισαν να ισχύουν και στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Αναλυτκότερα, για τα έσοδα η Proton Securities εκτιμά ότι θα υποχωρήσουν κατά 5,1%, διαμορφούμενα στα 1,7 δισ. ευρώ.

Για τα EBITDA αναμένει υποχώρηση της τάξης του 21,5% στα 232,1 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 18,4%.

Σχετικά με τα καθαρά κέρδη προβλέπει κάμψη της τάξης του 60,2%, καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 35,6 εκατ. ευρώ. 

Η Proton Securities παραμένει "Underperform" για τη μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία έχει θέσει την τιμή-στόχο των 15,40 ευρώ.
 
H ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 22 Μαΐου.