Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Εθνική από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Πέμπτη, 28-Δεκ-2006 19:00
Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και την απαγόρευση λειτουργίας 7 ΑΕΛΔΕ αποφάσισε μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τα εξής:
* Tην επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα διότι δεν επιβεβαίωσε με την προσήκουσα πληρότητα και ευκρίνεια πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την πρόθεση εξαγοράς της Finansbank.
* Την απαγόρευση λειτουργίας των κατωτέρω ΑΕΛΔΕ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ με έδρα το Ναύπλιο, ΘΕΣΜΙΚΗ με έδρα το Μαρούσι, Σ. ΓΚΑΒΑΛΗΣ-Π. ΓΚΑΒΑΛΗΣ με έδρα τη Χαλκίδα, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ με έδρα το Ρέθυμνο, ROYAL με έδρα τη Νέα Σμύρνη, MAJOR FINANCE με έδρα την Αθήνα, ΣΥΝΕΣΙΣ ΦΑΪΝΑΝΣ με έδρα το Παλαιό Φάληρο.
* Την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων στην FORTIUS FINANCE ΑΧΕΠΕΥ.
* Τη χορήγηση αδειών λειτουργίας ΑΕΕΔ στις υφιστάμενες ΑΕΛΔΕ: ΤRUST με έδρα την Καστοριά, AΛΜΑ με έδρα την Κομοτηνή, ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ με έδρα τη Λαμία, ΑΞΙΑ με έδρα τα Χανιά, ΔΗΡΙΣ με έδρα την Αθήνα, ΘΗΤΑ με έδρα το Μαρούσι, GN με έδρα την Αθήνα, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με έδρα την Ξάνθη, ΑΝΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, ΚΟΡΔΟΣ με έδρα τη Δροσιά Αττικής, GS FINANCE με έδρα την Καλαμάτα, NOYΣ με έδρα την Τρίπολη , ΕΥΡΩΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ με έδρα την Αθήνα, Κ. ΡΑΣΚΟΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με έδρα τις Σέρρες, CONTRACT με έδρα την Καβάλα και ΕΥΡΩΜΕΣΙΤΙΚΗ με έδρα την Αθήνα.
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Κλωστήρια Ναούσης λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Fanco, Κλωστήρια Ροδόπης και Gallop.