Σαράντης: Η ΝΑ Ευρώπη τροφοδοτεί την ανάπτυξη, λέει η HSBC

Δευτέρα, 20-Νοε-2006 11:06

Αύξηση στα έσοδα και κάμψη των κερδών προβλέπει η HSBC ότι θα εμφανίσει η Γρ. Σαράντης στο 9μήνο του 2006, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση όπου υπενθυμίζει ότι έχει θέσει για τον τίτλο την θεωρητική τιμή-στόχο των 10,3 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος θα εμφανίσει αύξηση 8,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, διαμορφούμενο στα 157,3 εκατ. ευρώ, με τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης να καθοδηγούν την άνοδο. Η HSBC προβλέπει ότι οι αγορές της ΝΑ Ευρώπης θα εμφανίσουν αύξηση 21,6% στα έσοδα κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ενισχύοντας τη συνεισφορά τους στις πωλήσεις του ομίλου κατά 530 μονάδες βάσης, στο 48,2%. Επίσης, εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει "αδυναμία" με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί κατά 2% στο 9μήνο και κατά 1,5% στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους η HSBC προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν κάμψη 5,8% στο 9μηνο, στα 11,7 εκατ. ευρώ, από 12,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, λόγω των υψηλότερων τόκων. Ωστόσο, επισημαίνει ο ξένος οίκος, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιουχικών κερδών τα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 14,5% στα 14,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Σαράντης θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 9μηνο στις 22 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.