METKA: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 9,50 ευρώ από Piraeus Sec.

Δευτέρα, 10-Δεκ-2012 17:29

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, στα 9,50 ευρώ, από 8,50 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Piraeus Securities, διατηρώντας σύσταση «outperform» βάσει της αξιολόγησης της αποτίμησης της μετοχής. 

«Μας αρέσει ιδιαίτερα ο ισχυρός ισολογισμός της ΜΕΤΚΑ και το ανεκτέλεστο εκτός Ελλάδας. Βάσει των εκτιμήσεων μας, το υφιστάμενο ανεκτέλεστο, εξαιρουμένης της Συρίας, θέτει ένα επίπεδο αποτίμησης στα 8 ευρώ ανά μετοχή, με τα νέα έργα που θα κερδηθούν να στρώνουν το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα τιμών», σημειώνεται σε έκθεση με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2012. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου της ΜΕΤΚΑ ήταν αδύναμα αλλά το σύνολο της χρήσης 2013 αναμένεται καλύτερο από ό,τι αρχικά. 

Κάνει συγκεκριμένα λόγο για βελτίωση του outlook μετά και την ανάληψη δύο νέων έργων στην Ιορδανία και τοποθετεί το τζίρο της χρήσης 2013 στα 564,8 εκατ. ευρώ, από 346,02 εκατ. ευρώ που ανέμενε προηγουμένως.
Στην ίδια έκθεση η Piraeus Securities επισημαίνει πως ανέμενε επιβράδυνση των μεγεθών της METKA σε σχέση με τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2011 και για αυτό υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2012 κατά 1% λόγω της αναμενόμενης πτώσης των πωλήσεων σε ποσοστό 8%.