Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2012 15:34

  Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις ομολόγων Αυστρίας, Γαλλίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρούν την Πέμπτη οι αποδόσεις των πενταετών γαλλικών και αυστριακών ομολόγων εν μέσω αβεβαιότητας στην αγορά που «αναγκάζει» τους επενδυτές να αναζητήσουν εναλλακτικά ασφαλή καταφύγια πέρα από τη Γερμανία.

  Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών που ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεν οδήγησε σε συμφωνία στο κρίσιμο θέμα της έκδοσης των ευρωομόλογων, ενώ ούτε στα υπόλοιπα ζητήματα ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας στις αγορές.

  Σημειώνεται ότι οι αυξανόμενες συζητήσεις για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε συνδυασμό με μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και άλλες υπερχρεωμένες χώρες του Νότου έχουν ενισχύσει την διάθεση αποστροφής του κινδύνου με αποτέλεσμα οι χώρες που χαίρουν άριστης πιστοληπτικής διαβάθμισης να βλέπουν συνεχώς τα επιτόκια του να υποχωρούν. Χθες μάλιστα, η Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία εξέδωσε χρέος διετούς διάρκειας με μηδενικό κουπόνι.

  Ειδικότερα, η απόδοση του γαλλικού πενταετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 13 μ.β. την Πέμπτη διαμορφούμενη στο ιστορικό χαμηλό του 1,41%. Χαμηλό ρεκόρ καταγράφει και το επιτόκιο των 5ετών αυστριακών τίτλων που διαμορφώνεται στο 1,293% έχοντας υποχωρήσει κατά 10 μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

  Την ίδια ώρα, χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

  Ειδικότερα, το ελληνικό spread κινείται σταθεροποιητικά στις 2.856 μ.β., ενώ ήπια πτωτικά κινούνται τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας στις 480 μ.β. (-2,00 μ.β.) και 424 μ.β. (-4,50 μ.β.), αντίστοιχα. Πτώση ύψους 7,20 μ.β. καταγράφει και το ιρλανδικό spread στις 596 μ.β.

  Αντίθετα, άνοδο 12 μ.β. σημειώνει το spread της Πορτογαλίας διαμορφούμενο στις 1.107 μ.β.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων