ΧΑ: "Κοιτάζει" προς τις 700 μονάδες ο Γ.Δ.
Παρασκευή, 02-Δεκ-2011 12:19
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:47
Του Δημήτρη Ζάντζα
Οι ανοδικές διαθέσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τροφοδοτούν την άνοδο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Παρασκευή, μέσα από «συγκρατημένο» τζίρο και με το δείκτη των τραπεζών να υπεραποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη.
«Ωστόσο ο Γενικός Δείκτης δεν έχει αποκτήσει ακόμα απόσταση ‘ασφαλείας’ από τα πρόσφατα χαμηλά (654 μονάδες) και μια νέα υποχώρηση κατά την σημερινή συνεδρίαση θα ακύρωνε την βραχυπρόθεσμη ανοδική δυναμική η οποία ακόμα διατηρεί κάποιες πιθανότητες επέκτασης προς την τοπική αντίσταση των 720 μονάδων» προσθέτει η χρηματιστηριακή, που προσδιορίζει «μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων με εύρος κίνησης μεταξύ 665 – 680 μονάδων» ως το κυριότερο σενάριο για σήμερα.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 683,05 μονάδες, με κέρδη 1,73%. Κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 1,82%.
Για τον τραπεζικό δείκτη, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,50% στις 284,98 μονάδες.
Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 12,1 εκατ. τεμαχίων αξίας 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 53 μετοχές ενισχύονται, 23 υποχωρούν και 10 διατηρούνται αμετάβλητες.