Προς τις 670 μονάδες διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ
Τετάρτη, 23-Νοε-2011 11:35
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:33
Του Δημήτρη Ζάντζα
Νέα χαμηλά κάτω και από τις 680 μονάδες σημειώνει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Τετάρτη, που επιχειρεί ωστόσο να διατηρηθεί σε «απόσταση βολής» από το επίπεδο των 700 μονάδων, αναζητώντας καταλύτες στο εξωτερικό.
Η αδυναμία διατήρησης έστω και στο κλείσιμο του θετικού προσήμου παρά τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, «θα αποθαρρύνει ενδεχομένως όσα χαρτοφυλάκια κινήθηκαν χθες σε μια λογική βραχυπρόθεσμης αντίδρασης και στο τέλος βρέθηκαν εκτεθειμένα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών έκλεισε με απώλειες διατηρώντας έτσι το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.
«Είναι ενδεικτικό ότι το επίκεντρο των πιέσεων κατά την χθεσινή συνεδρίαση είχε αφετηρία τις τέσσερις μετοχές οι οποίες την προσεχή Τετάρτη θα διαγραφούν από τους δείκτες του MSCI και για τους οποίους οι χαμηλοί συναλλακτικοί τζίροι δεν βοηθούν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εκροών χωρίς την αύξηση της διακύμανσης προς την πτωτική πλευρά της τάσης» προσθέτει η χρηματιστηριακή.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 677,65 μονάδες με απώλειες 0,93%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως και 1,53% στις 673,57 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών κινείται σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος 1,96% στις 270,83 μονάδες.
Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 20,5 εκατ. τεμαχίων αξίας 22,9 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 63 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 74 υποχωρούν και 25 διατηρούνται αμετάβλητες.