ΧΑ: "ΟΚ" σε διαπραγμάτευση νέων μετοχών της Δέλτα Συμμετοχών
Παρασκευή, 18-Αυγ-2006 11:04
Τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Δέλτα Συμμετοχών που προέκυψαν στο πλαίσιο της απορρόφησης των εταιρειών Goody΄s, Γενική Τροφίμων, Chipita και Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 22.117.095 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Δέλτα Συμμετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Goody΄s, Γενική Τροφίμων, Chipita και Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:
Κάθε μέτοχος της Δέλτα Συμμετοχών θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 2,94 που κατέχει με μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,33.
Κάθε μέτοχος της Goody΄s (πλην της απορροφώσας), θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 0,38 που κατέχει προς 1,046369140 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρίας, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,33.
Κάθε μέτοχος της Γενικής Τροφίμων (πλην της απορροφώσας), θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 2,68 που κατέχει προς 0,535407276 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρίας, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,33.
Κάθε μέτοχος της Chipita International θα ανταλλάσσει μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 0,34 που κατέχει προς 0,331901836 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρίας , ονομαστικής αξίας ευρώ 2,33. Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας Δέλτα Συμμετοχών θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν – 44.524.314 κοινές ονομαστικές μετοχές – με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 2,33.
Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης α) για την αλλαγή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Δέλτα Συμμετοχών από 2,94 ευρώ σε 2,33 ευρώ και β) για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας Δέλτα Συμμετοχών σε Vivartia Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Προιόντων Διατροφής και Υπηρεσιών Εστίασης. Σημειώνεται πως η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία και η αλλαγή της επωνυμίας θα οριστεί με νεώτερη ανακοίνωση της εταιρίας.
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. ενέκρινε τη εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:
* των 1.100 ομολογιών της Ντιονίκ που προέκυψαν από την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών ορίστηκε η 25η Αυγούστου 2006.
* των παρακάτω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου που εκδόθηκαν από 1/4/2006 - 30/6/2006:
- 164.000 εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, επιτοκίου 2,730% και εκδόσεως 7/4/2006.
- 164.000 εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων, επιτοκίου 2,970% και εκδόσεως 7/4/2006.
- 1.559.999 ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου δεκαετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,60% και εκδόσεως 18/1/2006.
- 421.758 ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου πενταετούς διάρκειας, επιτοκίου 3,90% και εκδόσεως 24/5/2006.
Το Δ.Σ. του Χ.Α. επίσης αποδέχθηκε αίτημα του κ. Λ. Λαυρεντιάδη για την προσωρινή αποδέσμευση 1.500.000 μετοχών της εταιρίας "ΕΒΙΚ Α.Ε." στο πλαίσιο της προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω μετοχές θα παραμείνουν δεσμευμένες.
Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:
* την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «MULTIRAMA A.E.B.E.». Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,30 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 24η Αυγούστου 2006.
* για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ASPIS ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» από 2,94 ευρώ σε 2,71 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 24η Αυγούστου 2006.