Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Σεπ-2011 11:46

  EKT: Με δική της ευθύνη η απόφαση της SNB για παρέμβαση στο φράγκο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Swiss National Bank (SNB) έλαβε την απόφαση "να θέσει ανώτατο όριο για το φράγκο στα 1,20 φράγκα ανά ευρώ" με δική της ευθύνη, διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αφορμή τη νέα εκτεταμένη παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας στην αγορά συναλλάγματος με στόχο τη συγκράτηση του ελβετικού φράγκου. 

  Η κεντρική νομισματική αρχή πρόσθεσε πως η SNB την είχε ενημερώσει για τις σχετικές αποφάσεις.

  "Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λαμβάνει υπόψιν του τις αποφάσεις αυτές, που ελήφθησαν από την Swiss National Bank με δική της ευθύνη", αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

  Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι παρεμβαίνει στην αγορά συναλλάγματος και θέτει ανώτατο όριο για το φράγκο τα 1,20 φράγκα ανά ευρώ με σκοπό την αποδυνάμωση του ελβετικού νομίσματος.

  Η Swiss National Bank ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην αγορά απεριόριστων ποσοτήτων ξένου συναλλάγματος για να "συγκρατήσει" το ελβετικό φράγκο, καθώς οι αναταράξεις στις αγορές έχουν αυξήσει την αποστροφή κινδύνου και έχουν οδηγήσει σημαντικές ροές κεφαλαίων προς το ελβετικό ασφαλές καταφύγιο, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στις εξαγωγές, και όχι μόνο, της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ