ΟΤΕ: Μειώνει τιμή-στόχο, διατηρεί σύσταση η Marfin

Τρίτη, 16-Αυγ-2011 17:13

Στη μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής του ΟΤΕ και στη διατήρηση της σύστασης προχώρησε η Marfin Analysis, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο στα 6,60 ευρώ από τα 9,30 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση «buy», καθώς εκτιμά πως η εφαρμογή των περικοπών του κόστους θα επιδράσει θετικά στις ταμειακές ροές του ομίλου.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα του εξαμήνου ήταν σε γενικές γραμμές αδύναμα, αλλά στο πλαίσιο των εκτιμήσεων της.

Παράλληλα, εκτιμά ότι ο βασικός οδηγός της απόδοσης του ΟΤΕ στα επόμενα τρίμηνα θα είναι η διαχείριση του κόστους, με έμφαση στα έξοδα προσωπικού. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ έκανε λόγο για μείωση του εργατικού κόστους κατά 300 εκατ. ευρώ έως το 2015, στόχος ιδιαίτερα φιλόδοξος σύμφωνα με τη Marfin.

Τέλος, για το σύνολο του 2011 η χρηματιστηριακή μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του ομίλου κατά 1,6% και για τα EBITDA κατά 5,3%.