Πειραιώς: Σημαντική αύξηση 187,8% στα κέρδη εξαμήνου αναμένουν οι αναλυτές
Δευτέρα, 24-Ιουλ-2006 19:05
Αύξηση 187,8% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αναμένεται να παρουσιάσει η Τράπεζα Πειραιώς για το πρώτο εξάμηνο του 2006, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. Ειδικότερα, οι αναλυτές αποδίδουν την εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας στην επέκταση των χορηγήσεων και σε έκτακτα έσοδα από την πώληση ιδίων μετοχών.
Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του ο όμιλος της Πειραιώς θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 249 εκατ. ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες του 2006, έναντι 86,5 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σε ό,τι αφορά το β’ τρίμηνο του έτους οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα ανέλθουν, κατά μέσο όρο, στα 64,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 46,7% σε σχέση με πέρυσι.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι Alpha Finance, Εurobank Securities, Εγνατία Finance, Eθνική Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Praxis International, Eurocorp, Proton Securities, Pireaus Securities, και P&Κ Χρηματιστηριακή.
Σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χ.Α.