Δεν ήρθε ακόμη η ώρα για αγορά της Coca-Cola, λέει η Alpha Finance
Τρίτη, 03-Μαϊ-2011 13:35
Δεν ήρθε η ώρα ακόμη για την αγορά της μετοχής της Coca-Cola Hellenic, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Finance με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στις 10 Μαΐου.
Στην ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το κόστος των commodities αναμένεται να επηρεάσει το περιθώριο των κερδών της εταιρείας.
Για το α΄ τρίμηνο αναμένει καθαρά κέρδη 10 εκατ. ευρώ από τα 25 εκατ. ευρώ στο 2010, μειωμένα κατά 62%, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 16 εκατ. έναντι των 29 εκατ. (-46%).
Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 136 εκατ. ευρώ, μειωμένα 6% από τα 145 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι πωλήσεις εκτιμάται πως θα αυξηθούν 4% στα 1,434 δισ. ευρώ από τα 1,377 δισ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή μειώνει ελαφρώς την τιμή-στόχο στα 21,50 από την προηγούμενη των 22 ευρώ, τονίζοντας πως από την υποβάθμιση της αξιολόγησής της το Φεβρουάριο, οι μετοχές της Coca-Cola Hellenic έχουν υποχωρήσει 15% καθώς οι επενδυτές προσάρμοσαν τις προσδοκίες για τα περιθώρια, δεδομένου του υψηλότερου κόστους των commodities.
Αναμένει περισσότερο ενοποίηση για τις μετοχές, προτού επανεξετάσει το risk reward.