Στα 3,7 από 4 ευρώ η τιμή της Citi για Τέρνα Ενεργειακή
Δευτέρα, 18-Απρ-2011 13:13
Στα 3,70 από την προηγούμενη των 4 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση hold/high risk.
Όπως σχολιάζει η Citi, το 2010 οι εξελίξεις ήταν αργές, με μόλις 12,5 MW να εγκαθιστώνται, ενώ υπήρξε αύξηση της εγχώριας αιολικής ισχύς υπό κατασκευή στα 168 MW.
«Αποτέλεσαν θετική έκπληξη για μας οι εντατικές διεθνείς προσπάθειες της Τέρνα Ενεργειακή, με την εγκατάσταση λειτουργικών 20 MW στο α΄ τρίμηνο στην Πολωνία, τα επιπλέον 66 MW υπό κατασκευή στην Ανατολική Ευρώπη και η αρχική επέκταση των 178 MW στις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολιάζει η Citi.
Περικόπτει δε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2011-2012 εξαιτίας της βραδύτερης εκτέλεσης και του υψηλότερου κόστους επέκτασης διεθνώς.
Συγκεκριμένα, αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν 19% το 2011 στα 0,11 ευρώ και να υπερτριπλασιαστούν μέχρι το 2013 στα 0,35 ευρώ.
Η σύσταση παραμένει hold εξαιτίας της υψηλής αποτίμησης καθώς και του growth story των κερδών.