Χαμηλά τα αποτελέσματα της Τιτάν, λένε Euroxx και HSBC

Παρασκευή, 18-Μαρ-2011 11:54

«Ασθενή» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Τιτάν η Euroxx Securities, καθώς σχολιάζει πως με εξαίρεση τα έσοδα, τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα τόσο των δικών της όσο και των συγκλινουσών εκτιμήσεων. Επισημαίνει ακόμη πως τα αποτελέσματα αντανακλούν το πτωτικό σπιράλ της ύφεσης στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, και που έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Από το conference call η Euroxx συγκρατεί ότι για την ελληνική αγορά η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας, σε συνδυασμό με την πιστωτική κρίση, θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια στην κατανάλωση τσιμέντου και άλλων κατασκευαστικών υλικών.

Για την αμερικανική αγορά σχολιάζει πως μέχρι στιγμής, η κατανάλωση τσιμέντου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα δημόσια έργα και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ανάκαμψης στην ιδιωτική κατανάλωση. Στη ΝΑ Ευρώπη εκτιμά πως δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στη ζήτηση τσιμέντου, σε σχέση με τις τάσεις που παρατηρήθηκαν το 2010. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Τιτάν θα ωφεληθούν από το νέο εργοστάσιο στην Αλβανία και την επέκταση των δραστηριοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο. Στην Αίγυπτο, οι πρόσφατες αναταραχές έχουν αυξήσει τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα. Ωστόσο, η παραγωγή του ομίλου και οι εμπορικές δραστηριότητες δεν διεκόπησαν στη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζει σε κανονικά επίπεδα. Στην Τουρκία, η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής και δημόσιας κατασκευαστικής δραστηριότητας.


Από την πλευρά της η HSBC τονίζει πως τα αποτελέσματα του Τιτάνα ήταν χαμηλότερα των συγκλίνουσων και των δικών της εκτιμήσεων, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των προβλέψεων και της επιδεινωσης της ελληνικής κρίσης. Για το 2011, το επίκεντρο της διοίκησης παραμένει στη βελτίωση της δημιουργίας ταμειακών ροών, στην περαιτέρω μείωση του κόστους, και στην υλοποίηση μέτρων με βάση την ανάπτυξη. Διατηρεί τη σύσταση neutral και την τιμή-στόχο των 17,8 ευρώ.