Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2011 12:33

  Σταθεροποιητικά αλλά υψηλά τα spread της περιφέρειας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθεροποιητικά κινούνται την Παρασκευή τα spread της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στην οικονομία των αναταραχών στη Μ. Ανατολή.

  Οι διαβεβαιώσεις της Σ. Αραβίας και της IEA ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από τις αναταραχές στη Λιβύη, καθησυχάζουν εν μέρει τους επενδυτές. 

  Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε σήμερα στο πλαίσιο δημοπρασίας 8 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα ή BTPs και 1,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου συνδεδεμένα με το Euribor έξι μηνών ή CCTeu, ήτοι το μέγιστο ποσό που είχε θέσει σαν στόχο, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ιρλανδία πραγματοποιούνται βουλευτικές εκλογές.

  Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετώνν ελληνικών τίτλων έναντι του γερμανικού bund διαμορφώνεται στις 872 μ.β. την Παρασκευή, κατά 0,65 μ.β. χαμηλότερα από το κλείσιμο της Πέμπτης. Ελαφριά υποχώρηση της τάξης των 2 μ.β. καταγράφει αυτή την ώρα και το ιταλικό spread διαμορφούμενο στις 169 μ.β.

  Την ίδια στιγμή, ήπια ανοδικά κινούνται τα spread της υπόλοιπης περιφέρειας με τα ιρλανδικά στις 620 μ.β. (+1,23 μ.β.), τα πορτογαλικά στις 437 μ.β. (+3,12 μ.β.) και τα ισπανικά στις 223 μ.β. (+2,40 μ.β.).


  Τα πενταετή ελληνικά CDS διαμορφώνονται στις 960 μ.β. την Παρασκευή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων