Στα 4,5 από τα 5 ευρώ η τιμή για την Τ. Ενεργειακή από HSBC
Τρίτη, 01-Φεβ-2011 10:56
Στα 4,5 ευρώ από την προηγούμενη των 5 μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή η HSBC ενώ διατηρεί τη σύσταση overweight, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το 2011 θα είναι το σημείο αναφοράς για την Τέρνα Ενεργειακή, καθώς η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ αναμένεται να διπλασιαστεί σε ετήσια βάση, στα 343 MW.
Και όλα αυτά, παρά τις δυσάρεστες καθυστερήσεις που έχουν πλήξει το αίσθημα των επενδυτών και οδηγούν σε υποβαθμίσεις των συγκλινουσών εκτιμήσεων.
Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι καθυστερήσεις αυτές, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οφειλόταν σε λόγους που δεν μπορούσε να ελέγξει η διοίκηση.
Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή του 2010-2012 κατά 4%-32% εξαιτίας των καθυστερήσεων και των δαπανών που συνδέονται με τις προσπάθειες της Τέρνας Ενεργειακή να επεκταθεί εκτός της Ελλάδας.
Κάνει λόγο για ελκυστική αποτίμηση της μετοχής, με χαμηλό πτωτικό ρίσκο από τα τρέχοντα επίπεδα.