ΕΤΕ: Καθαρά κέρδη €105 εκατ. εκτιμά η Proton
Παρασκευή, 19-Νοε-2010 16:28
Καθαρά κέρδη ύψους 105 εκατ. ευρώ προβλέπει για το τρίτο τρίμηνο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος η Proton Bank, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, για την Finansbank τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται στα 118 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 4% σε ετήσια βάση.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το τρίτο τρίμηνο τοποθετούνται στα 1,034 δισ. ευρώ, αύξηση της τάξης του 4,5% σε ετήσιο επίπεδο. Επιπλέον, τα συνολικά έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 8,5% σε ετήσια βάση στα 1,140 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, η Proton εκτιμά πως η μεγάλου μεγέθους δραστηριότητά της τράπεζας στην Τουρκία την εκθέτει σε ευμετάβλητες ισοτιμίες.
Επίσης αναφέρει πως οι επιδράσεις της μείωσης προσωπικού είναι θετικές, ενώ παράλληλα η τράπεζα εφαρμόζει τακτικές περιορισμού του κόστους που στοχεύουν τόσο στο εργατικό δυναμικό όσο και στα διοικητικά κόστη.
Η αναδιάρθρωση των καταστημάτων, προκειμένου να προσανατολιστούν στις πωλήσεις, μπορεί να ενισχύσει την κερδοφορία. Τέλος, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να ενδυναμώσει τη θέση της στην Ελλάδα, εκτιμά η Proton.
Τα αποτελέσματα της ΕΤΕ αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί τιμή-στόχο τα 12,10 ευρώ και σύσταση "outperform" για τη μετοχή της ΕΤΕ.