Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2010 21:48

  SEC: Σε αυτοματοποιημένη εντολή πώλησης οφείλεται η κατάρρευση της 6ης Μαΐου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία αυτοματοποιημένη μεγάλη εντολή πώλησης μέσω αλγορίθμου από χρηματιστηριακή εταιρεία προκάλεσε σύμφωνα με την Securities and Exchange Commission (SEC) και την Commodity Futures Trading Commission (CFTC) την κατακόρυφη πτώση στην Wall Street στις 6 Μαΐου.

  Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της SEC και της CFTC, η παραπάνω εντολή έλαβε χώρα τη στιγμή που η αγορά ήδη κατέγραφε σημαντικές απώλειες (2,5% για τον Dow) προκαλώντας δύο κύματα άντλησης ρευστότητας. Ειδικότερα, η παραπάνω εντολή ανάγκασε τους traders υψηλής συχνότητας να οδηγήσουν το δείκτη futures E-Mini S&P 500 του Globex προς τα κάτω την ίδια στιγμή που και οι πάροχοι ρευστότητας και οι market makers αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από μεμονωμένες μετοχές.

  Στην έκθεση η εταιρεία δεν κατονομάζεται αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για την Waddell & Reed.

  Η ελεύθερη πτώση της 6ης Μαΐου ανέδειξε το ζήτημα των συναλλαγών υψηλής συχνότητας μέσω των οποίων οι traders έχουν πλεονέκτημα ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου στις αγορές και στις πωλήσεις ενώ ένα ενδεχόμενο ηλεκτρονικό λάθος σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στην αγορά.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ