ΜΕΤΚΑ: "Overweight" παραμένει η HSBC

Τρίτη, 31-Αυγ-2010 18:18

Τη σύσταση “overweight” διατηρεί η HSBC για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, ενώ θέτει νέα τιμή-στόχο από τα 14 ευρώ προηγουμένως, τα 13 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 62% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο οίκος χαρακτηρίζει «ισχυρά» τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος για το εξάμηνο, σημειώνοντας ότι κατέγραψε υπερδιπλασιασμό των επαναλαμβανόμενων καθαρών κερδών. 

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει τη ΜΕΤΚΑ μεταξύ ενός περιορισμένου αριθμού εταιρειών που παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων τονίζει το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο (ανέρχεται στα 1,99 δισ. ευρώ), σημειώνοντας ότι άνω του 80% προέρχεται από συμβάσεις για έργα στο εξωτερικό (Τουρκία, Συρία, Ρουμανία).

Παράλληλα, η HSBC αναφέρεται και στην αυξανόμενη έκθεση του ομίλου στο εξωτερικό, ενώ προσθέτει ότι η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη σημειώνοντας ότι σηματοδοτεί ελκυστικό σημείο εισόδου στη μετοχή.