Υποβαθμίζει σε neutral την Eurobank η Πειραιώς Sec
Τρίτη, 31-Αυγ-2010 10:09
Σε neutral από outperform υποβαθμίζει τη σύσταση για την μετοχή της EFG Eurobank η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Αυγούστου.
Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή στόχο των 6,3 ευρώ τονίζοντας ότι η διοίκηση σχολίασε πως τα προ προβλέψεων κέρδη του 2009 είναι δύσκολο να επιτευχθούν, οι θετικές τάσεις των καθαρών κερδών φαίνεται να συνεχίζουν ενώ και τα έσοδα από το trading στο γ΄ τρίμηνο μοιάζουν ενθαρρυντικά.
Η διοίκηση εκτιμά πως έχουν παρέλθει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό των τιμών, ο οποίος σταδιακά γίνεται πιο ήπιος.
Τα spreads αρχίζουν σταδιακά να βελτιώνονται αλλά τα οφέλη θα πρέπει να αρχίσουν να φαίνονται στα καθαρά έσοδα από τόκους του δ΄ τριμήνου.
Μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 6% εξαιτίας των ασθενέστερων καθαρών εσόδων από τόκους και των σχετικά υψηλότερων προβλέψεων, ενώ αφήνει σχεδόν αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για το 2011-2012.