Τρ. Πειραιώς: Νέα τιμή-στόχος στα 4,80 ευρώ από Euroxx

Παρασκευή, 27-Αυγ-2010 15:19

«Ισχυρά» χαρακτηρίζει η Euroxx Sec τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνοντας ότι ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις καλύτερες του αναμενόμενου προμήθειες, τα καθαρά έσοδα από τόκους καθώς και τις συνεχιζόμενες κινήσεις διακράτησης του κόστους. Επίσης, τονίζει και την καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη όσον αφορά τις χορηγήσεις και κυρίως την επιβράδυνση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. 

Συμπληρώνει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της ούτως ώστε να αποτυπώσει κυρίως τα καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, τις ζημιές από συναλλαγές, τις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες και το κόστος κινδύνου. Με βάση τις νέες της εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το 2010 αναμένονται στα 43 εκατ. ευρώ (από τα 36,8 εκατ. ευρώ που ανέμενε πριν), ενώ για το 2011 τα τοποθετεί στα 128,9 εκατ. ευρώ, από τα 133,3 που εκτιμούσε νωρίτερα. Σχετικά με το 2012 προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 207 εκατ. ευρώ (από τα 212,3 εκατ. ευρώ που ανέμενε πριν).

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις της Euroxx προκύπτει νέα τιμή-στόχος στα 4,80 ευρώ (από τα 4,90 ευρώ πριν) για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “equalweight”.